vorige

Geslaagde inloopavond Centrumplan Zevenhuizen

2016-11-23

Op dinsdagavond 22 november werd er een inloopavond georganiseerd voor de omwonenden en andere belanghebbenden van Centrumplan Zevenhuizen. Deze inloopavond werd goed bezocht. De Zevenhuizenaren waren erg geïnteresseerd in de plannen en kwamen massaal naar Dorpshuis Swanla om zich te laten informeren.

Zowel ontwikkelaar als de gemeente was aanwezig om de bezoekers te ontvangen en te woord te staan. Beiden hadden een tentoonstelling opgezet van het voorlopige ontwerp van de plannen. Onder het genot van koffie of thee kon deze vrijblijvend bezocht en bekeken worden. De organisatoren liepen rond en konden aangesproken worden om de dialoog aan te gaan. Hierdoor ontstond een levendige en gezellige sfeer in de ruimte.

Om 20.15 uur nam wethouder Jan Hordijk het woord om de inloopavond officieel te openen. Zijn toespraak werd opgevolgd door een informatieve presentatie van ontwikkelaar Tino Mahler. Naderhand was er de mogelijkheid om vragen te stellen. Hier werd door de Zevenhuizenaren goed gebruik van gemaakt. Er werden kritische vragen gesteld over het dorpsplein en de parkeergelegenheid. 

Het ontwerp van het gebouw, bedacht door architect Mérit Heinen van Groosman, viel goed in de smaak. De gevels passen bij het straatbeeld van de huidige bebouwing en ook de creatief opgezette Dorpsstraatwoningen werden goed ontvangen. Door het ruime dakterras op de eerste etage, een royale zolderverdieping en de mogelijkheid om op de begane grond kantoor- of winkelruimte te creëren, biedt deze woning tal van mogelijkheden.

Ook de interesse in de appartementen, die zowel geschikt zijn voor senioren als voor starters, blijkt groot te zijn. Een deel van de omwonenden van Centrumplan Zevenhuizen heeft zich dan ook al gemeld als geïnteresseerde in één van de woningen. Over de commerciële ruimte kon de ontwikkelaar melden dat er constructieve en vergevorderde gesprekken zijn met een huisartsenpraktijk, apotheek en fysiopraktijk. Hiermee wordt gestreefd naar een maatschappelijke invulling als gezondheidscentrum.

De organisatie kijkt tevreden terug op de inloopavond. De betrokkenheid van Zevenhuizen bij het plan is groot en dat stimuleert om te kijken naar een ontwerp dat voldoet aan ieders wensen. Door de bijeenkomst is extra duidelijk geworden dat de inwoners van het dorp graag een groter dorpsplein en meer parkeergelegenheid terug willen zien in het plan. Dit heeft dan ook de aandacht bij ontwikkelaar en gemeente. In de verdere ontwikkelingen tot een definitief ontwerp voor Centrumplan Zevenhuizen worden de mogelijkheden tot het behartigen van deze belangen meegenomen.